*******************
E- DZIENNIK
Blog klasy II
Kalendarz
P | W | Ś | C | P | S | N |
---|---|---|---|---|---|---|
« Mar | ||||||
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Licznik wakacyjny
Archiwum
Licznik odwiedzin
Gości online
Ciekawe linki...
Zajecia dodatkowe
ROK SZKOLNY 2016/2017
JESIENNO-ZIMOWE PRACE KÓŁKA PLASTYCZNEGO
Rude wiewiórki albo jeże z kaszy gryczanej przypominały o jesiennej porze a wesoły Mikołaj i pachnące choinki zapowiadały nadejście zimy. Takie jesienno-zimowe prace powstawały w listopadzie i grudniu podczas zajęć kółka plastycznego prowadzonych przez panią Dorotę Łuczak. Wśród uczestników znalazła się także spora grupa najmłodszych uczniów- pierwszoklasistów. Wszyscy bardzo się starali, by z kolorowych papierów powstały pomysłowe ozdoby.
Justyna Jędrzejak
Ciasteczkowe potwory
Na zajęciach kulinarnych dzieci przygotowały ciasteczka z rodzynkami i bananowe koktajle. Jak widać na poniższych zdjęciach – pychotka.
Laurka dla nauczycieli
Uczestnicy dodatkowych zajęć plastycznych prowadzonych pod kierunkiem pani Doroty Łuczak pamiętali o październikowym święcie wszystkich pracowników szkoły. Specjalnie dla nich wykonali kolorowe laurki. W swoją pracę włożyli sporo talentu i serca.
ROK SZKOLNY 2015/2016
Warsztaty kulinarne
Przepyszne drożdżówki serowe
Na zajęciach kulinarnych w dniu 6 listopada naszym gościem była pani Zaworska ( mama pani Moniki Mroczyk), która postanowiła podzielić się z nami swoja pasją kulinarną i wspólnie z uczniami upiec drożdżówki z serem. Doświadczenie pani Zaworskiej sprawiło, że zajęcia przebiegały wyjątkowo sprawnie, a upieczone drożdżówki były przepyszne. Zapach rozniósł się po korytarzach całej szkoły i sprowadzał do nas głodne i ciekawskie żołądki innych uczniów, którzy zaglądali po lekcjach do świetlicy szkolnej, aby sprawdzić cóż tak pięknie pachnie. Wystarczy spojrzeć na zdjęcia i wszystko będzie jasne.
23 października w świetlicy szkolnej zapanowało danie z kuchni włoskiej. Zgadniecie jakie??? Uczniowie z klasy V i I gimnazjum własnoręcznie przyrządzili ciasto na pizzę, a później każdy według własnych upodobań kulinarnych udekorował swoją pizzę tymi dodatkami, które najbardziej lubi. Pizza była wyśmienita, czego dowodem było to, że wszystkie kawałki były doszczętnie zjedzone i nawet pan Mroczyk nie dostał doli, pomimo, że obdarował uczestników bardzo okazałymi czepkami kucharskimi. ;-))
W marcu odbyły się dwa razy zajęcia kulinarne, na których uczniowie mogli się wykazać talentem kulinarnym. Na pierwszych zajęciach robiliśmy pieczone jabłka i banany, a na drugich w związku ze zbliżającymi się świętami Wielkanocnymi w menu były faszerowane jaka oraz serowe paluszki. Mniam, mniam….Na uwagę zasługuję fakt, że poza przyrządzaniem potraw coraz lepiej idzie nam sprzątanie po zajęciach i z tego pewnie najbardziej cieszą się nasze mamy 😉